Mitt önskebygge inför 2015/16

Bofors säsong tog slut för tre dagar sedan och nu har spekulationernas storhetstid börjat, så tänkte frångå statistiken för en stund och hoppa på Silly-tåget för ett inlägg.
Det vi vet med all säkerhet inför nästa säsong är att Fredrik Ericson lägger skridskorna på hyllan och att BIK hittills har fem spelare under kontrakt(Oskar Carlsson, Jens Skåhlberg, Daniel Wessner, Mikael Eriksson, Christian Berglund). 

Utöver Fredrik Ericsson så räknar jag med att vi garanterat förlorar Linus Fröberg och Jesper Olofsson. Anser även att risken är stor att Alexander Ytterell, Henrik Larsson och Carl Berglund är förlorade. Väljer därför att bortse från de fem spelarna i mina önskningar inför kommande säsong, får man behålla någon av de ser jag det som en stor vinst. Sen brukar man alltid tappa åtminstone en spelare som jag inte räknat med, så får väl se om det blir någon sådan även denna säsong.

Nåväl, här kommer min drömtrupp inför kommande spelår:

biktrupp

Nyförvärv är rödmarkerade och tycker mig ha valt spelare som – i alla fall i ett perspektiv utifrån – känns som ganska så möjliga värvningar och inte svävat iväg med några helt otänkbara namn.

Självklart ska jag även motivera de namn jag valt och vi börjar uppifrån.

Michael Haga – Den norska centern har huserat i Almtuna den gångna säsongen och jag har imponerats varje gång jag sett honom. Skridskostark, teknisk och ett fint hockeyöga. Hans rörelsemönster i anfallszonen påminner lite, lite om Kristofer Näslund då han gärna har puck bakom förlängd mållinje och smyger in framför kassen när medspelarna får skottlägen. Känns absolut mogen för att leda en hockeyallsvensk toppkedja nästa säsong.

Peter Wennerström/Tommy Kristiansen – Pekka Wennerström behöver säkerligen ingen större presentation, var en av våra bästa forwards under Sam Hallams regi. Tommy Kristiansen är den stora norska powerforwarden som spelat två säsonger i HV71 och senaste åren varit en av norska ligans bästa forwards. Trivs framför motståndarens mål och gör sig riktigt bra inne i slottet. Dock lite tveksam till hans prislapp, känns som den kan vara för hög för BIK. Men Kristansen är verkligen en sån spelare som skulle skapa diskussioner runt kaffemaskinen på arbetsplatserna i Karlskoga. Har potential att sälja biljetter på samma sätt som Kåberg gjorde för tio år sedan.

Joachim Nermark – Skridskostark tvåvägscenter från Sunne. Stor talang i unga år som inte riktigt fått sin genombrottssäsong ännu. Började bra i Asplöven i år, men hade mot slutet av säsongen problem att ta plats i truppen. Potential till en riktig flipp finns.

Niclas Edman – Stor och stark defensiv backpjäs. Tillbringat flera år i Troja innan han lämnade för danska ligan där han i år även producerat framåt. Niclas är från Kil från början och jag hade gärna sett honom komma hem till Värmland och få ordning på Bofors försvarsspel.

Oscar Niklasson – Storväxt, högerfattad back. Kapten i FBK J20 som dock varit långtidsskadad denna säsong. Men jag gillade verkligen det jag såg av Oscar i höstas och BIK har helt klart behov av fler right-backar.

Som högerback bredvid Thelander har jag enbart placerat ett stort frågetecken. Där vill jag se någon högerfattad offensiv back som kan producera i PP. Optimala hade givetvis varit om man fick behålla Ytterell där. Fick jag drömma helt fritt så skulle jag säga Johan Larsson, som inte fått igång produktionen i Finland de två senaste säsongerna.
Victor Berglind känns det som det borde finnas potential i, han känns lite som en Deilert-värvning. Han är dessutom värmlänning, vilket alltid är ett plus. Men man valde att tacka nej till honom under säsongen, så något tycks det finnas där som man inte gillar.
Stirrar man sig blind på statistik så är Simon Grönvaldt ett spännande namn, men jag har sett på tok för lite av honom för att ha någon egentlig uppfattning där.

Jag ser ju gärna att man har minst tre högerfattade backar i uppställningen och därav blir utbudet betydligt smalare. Vita Hästen har dock visat denna säsong att man kan ta sig hela vägen till SHL-kval med enbart vänsterfattade backar så släpper man den tanken känns helt plötsligt Joel Johansson intressant. En av mina favoritbackar i hockeyallsvenskan 2010/11, men åkte på ett rejält bakslag när han gick till Örebro. Sägs dock att han i år har återfått lite av sin glans i den danska ligan, där han beskrivs som en av ligans bästa backar.
Men nej, jag vill allt bra gärna se en right-skytt där!

På målvaktssidan skulle jag försöka behålla det par man avslutade säsongen med. Även om jag inte är helt såld på Gistedt så har han ett stort förtroende i spelartruppen och känns som det hade varit nyttigt att inte byta målvakt vareviga säsong utan få spela vidare med samma burväktare kommande år. Dock vill jag se lite fler starter på Kruse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s