Points/60 för hockeyallsvenskans forwards

Har tagit fram en lista över hur väl forwards i hockeyallsvenskan har producerat sett till den speltid de haft. För att mäta det har jag använt mig av Poäng/60, dvs hur många poäng spelaren gör per 60 minuters istid.

Listan innehåller 169 spelare och avser enbart grundserien. Kravet för att vara med på listan är att man ska ha spelat minst 30 matcher, samtliga 30 matcher behöver dock inte vara i en och samma klubb. 
Jag har även delat in det i fyra kategorier där vi kan se om spelaren har producerat som en forward för första, andra, tredje eller fjärde formationen. Bild ett avser 1:a kedja-produktion, bild två 2:a kedja-produktion osv.

1line_2
2line_2
3line_2
4line_2

Något som man dock behöver ha i åtanke när man studerar den här statistiken är att poängen och istiden avser alla situationer. Alltså är även istid vid numerärt över- och underläge inräknat. En spelare som matchas hårt i penalty killing bör således få lite lägre värde då det så klart är svårare att producera framåt när man är en man mindre på isen. Samtidigt så får spelare med mycket istid i powerplay något högre värde då det är enklare att producera när man är i numerärt överläge.
Tyvärr så redovisas inte istiden i hockeyallsvenskan uppdelat i olika situationer och därav har jag inte kunnat göra en lista för enbart 5on5.

Har även tagit en närmare titt på hur produktionen för några av de större namnet som bytt klubb under säsongen har utvecklats. Resultatet kan ni se i detta diagram:

20150323103359

Samtliga spelare har blomstrat rejält i sina nya miljöer. James Sixsmiths utveckling tycker jag är väldigt intressant. 21 matcher i Södertälje och han producerar ungefär som en spelare för en tredje kedja, 20 matcher i Asplöven och han producerar i samma tempo som hockeyallsvenskans poängkung Jacob Lagace. Han har fått istid i PP i båda klubbarna men fullständigt exploderat efter flytten norröver.
Conny Strömbergs extremt höga produktion efter flytten till AIK beror i mångt och mycket på att han haft väldigt lite istid vid lika styrka där och nästan bara lirat PP.

Annons

2 reaktioner på ”Points/60 för hockeyallsvenskans forwards

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s